Kuiva iho

Kuivan ihon tunnusmerkit

Iho kertoo elämästä. Se muuttuu joka päivä ja eri elämänvaiheissa sillä on erilaisia tarpeita. Tutustumalla kuivan ihon toimintaan voit ennaltaehkäistä monia ihosi pulmia. 

Normaali iho on vahva, heleä ja miellyttävän tuntuinen. Aika ajoin ihon toiminta saattaa kuitenkin häiriintyä, jolloin se alkaa luovuttamaan liikaa kosteutta. Iho voi kuivua myös sairauden, kuten atopian tai psoriaksen takia. Tällöin iho kuivuu eikä pysty suojautumaan ulkoisia rasitteita vastaan – kuivan ihon noidankehä on valmis. Kuiva iho oireilee monin tavoin, se saattaa ärtyä ja tuntua epämukavalta. Erityisesti vauvojen ja pienten lasten vastakehittyvä iho on altis kuivumiselle.

Kuiva ja ärtynyt iho kaipaa aina erityistä hoivaa. Ihon vaurioitunutta lipidivaippaa sekä häiriintynyttä toimintaa voi korjata tehokkaasti ihoa pehmentävien aineiden, kuten mineraaliöljyjen voimalla. Mineraaliöljyihin perustuvat Ceridal-tuotteet muodostavat iholle ohuen kalvon, joka suojaa ihoa liialliselta kosteuden menettämiseltä. Ceridal-tuotteiden avulla ihosi löytää jälleen tasapainon, ja niiden hellävaraiset koostumukset sopivat jopa vauvan iholle.

\

Kosteuden liiallinen haihtuminen kuivaa ihoa ja saa sen halkeilemaan

\

Ihon normaali toiminta häiriintyy ja iho on aiempaa alttiimpi ärsytykselle

\

Ihon suojakerros vaurioituu ja iho kuivuu

Ceridal-tuotteet löydät

apteekeista ja apteekkien verkkokaupoista